top of page

Подорож до фортеці Хоензальцбург


Під час моєї другої подорожі до Зальцбургу ми приділили практично весь свій час відвідинам фортеці Хоензальцбург (Hohensalzburg). Вона стоїть на вершині гори Фестунгберг, на висоті 120 метрів над рівнем міста. З неї відкривається чудовий вид на Зальцбург.

У 1077 році тут був побудований романський замок, від якого зберігся лише фундамент. Він багато разів перебудовувався і зміцнювався, поки не перетворився на потужну фортецю. Свій нинішній вигляд Хоензальцбург в загальних рисах отримав у XVI столітті. Фортеця пережила лише одну облогу за історію, в 1525 році її оточили повсталі селяни. Городяни, які сховалися за стінами, витримали 61-денну облогу.

Ця фортеця - одна з найбільших серед повністю збережених середньовічних фортець Європи, її площа 30 тисяч квадратних метрів. Дістатися до фортеці можна або на фунікулері зі Старого міста, або пішки. Ми піднімалися на фунікулері. Що стосується квитків, то є звичайні та сімейні - на двох дорослих і двох-трьох дітей, точно вже не пам'ятаю. Вигідно брати сімейний, якщо ви приїхали з родиною. Підйом фунікулером входить у вартість вхідного квитка.

Ціни та розклад руху фунікулера тут.

Вхідні квитки є двох типів - базовий та стандартний. До базового не входить відвідування Regency rooms та Magical theater. Ми брали базовий. На одного дорослого він коштує 12 євро (разом з фунікулером).

Спуск з гори в місто теж входить у вартість квитка. Під час руху фунікулера з'являється просто якесь чарівне відчуття, коли перед тобою відкривається вид на місто.​

У фортеці можна подивитися саму фортецю, музей всередині неї, піднятися на вежу - пішки, але це того варте - відкривається приголомшливий вид на Зальцбург. Підніматися доведеться крутими гвинтовими сходами, де дуже складно розминутися, настільки вони вузькі. Зате там відчуваєш себе середньовічної принцесою або лицарем - дуже романтично. Можна погуляти по середньовічному двору замку, відпочити на лаві, помилуватися високими стінами фортеці або постояти на мурі, вдивляючись у прекрасне місто, що розкинулося внизу, біля підніжжя гори.

Також, крім музею, всередині замку можна пройтися по кімнатах, зайти до середньовічної зали тортур та подивитися на унікальний орган, який знаходиться у вежі Краут (Krautturm). Цей дивовижний музичний інструмент називають «Зальцбурзький бик» - орган під відкритим небом. Названий він так за дивно низькі звуки, схожі на ревіння бика.

Також в замку розташований музей маріонеток.

У фортечному музеї представлені експонати з історії міста, фортеці, військової історії Австрії. Також є велика колекція зброї різних епох.

Нам дуже сподобалась середньовічна кухня.

Ось, наприклад, таким був злив для брудної води в стіні замку.

Монастир Ноннберг - найстаріший діючий жіночий монастир в німецькомовних країнах. Для туристів відкрита лише монастирська церква.

У музеї треба брати аудіогід при вході.

Дуже сподобалося відео про те, як змінювалася і перебудовувалася фортеця з моменту заснування протягом століть. Коротко і наочно.)

Загалом, обидві поїздки вдалися. Було класно, цікаво і чарівно.

З'їздіть, не пошкодуєте!

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page