top of page

Що можна побачити в Мілані за один день. (Частина третя)


Отже, частина третя про те, що ми встигли побачити в Мілані за один день.

Останнім у нашому списку був замок Сфорца.

Міланський замок був спочатку зведений в XIV столітті як резиденція Вісконті, але пізніше був розібраний натовпом повсталого народу після проголошення Амброзіанській республіки. Він відбудований Франческо Сфорца в середині XV століття. У другій половині XV століття до оздоблення замку був запрошений Леонардо да Вінчі, але з його робіт збереглися тільки пергола і рукопис з літературними наробками. (Пергола - навіс із витких рослин для захисту проходу або тераси від палючого сонця. Опора перголи складається з повторюваних секцій арок, з'єднаних між собою поперечними брусами. Пергола може бути як спорудою, що стоїть окремо, так і частиною будівлі, що закриває відкриті тераси.)

У замку Сфорца знаходиться музей стародавнього Єгипту, доісторичний, музей музичних інструментів, посуду та інші, для всіх них діє єдиний вхідний квиток, по четвергах в другій половині дня і в останню годину перед закриттям вхід безкоштовний. Від фресок Леонардо в герцогських покоях майже не залишилося і сліду; в набагато кращому стані дійшли до наших днів зал для гри в м'яч і Слоновий портик. У замку можна побачити останню (незакінчену) скульптуру Мікеланджело, «Пьєту Ронданіні», картини Мантеньи, Джованні Белліні, Філіппіно Ліппі, Корреджо і Понтормо.

Ми в музеї не заходили, прогулялися по території замку, тому що був уже вечір і потрібно було їхати. Нам дуже сподобалося, було затишно і в той же час атмосферно, відчуваєш себе неначе в середньовічній казці. Але разом із тим і якось сучасно, молодь сидить на траві, відпочиває, немов у якомусь студентському містечку.

Вийшли з території замку, посиділи біля гарного фонтану і пішли далі. Можна сказати, що поїздка в Мілан видалася вдалою, цікавою і насиченою. Шкода, побачили не все, що хотілося б, але за один день в принципі непогано.)

Вдалих всім поїздок!

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page